Kalam Hikmah

Senin, 10 Desember 2012

Pidato Bahasa Jawa Singkat


بسم الله الرحمن الرحيم.الحمد لله رب العا لمين. وبه نستعين على امور الدنيا والدين والصلاة والسلام على اشرف الانبياء والمرسلن سينا محمد وعلى اله وصحبه اجمعين.اما بعد......................

     Ingkang kaulo taati …………….. selaku ……………………………………………,
       Ingkang kaulo hormati bapak atauipun ibu dewan guru pondok pesantren ihyaul ulum
Lan mboten lali  rencang - rencang santri ingkang kulo tresnani.
     Pertami – tami monggo sareng- sareng muji syukur dumateng allah SWT, ingkang sampun maringi pinten- pinten rahmat soho nikmat sehinggo kito sedoyo saget kempal wonten meriki panggenan ingkang insya allah penuh kanti barokah. Amin…………
     Ingkang kaping kale sholawat soho salam mugi - mugi tansah pinaringan dumateng junjungan kito nabi muhammad SAW,
الذى ارشد الناس من الظلما ت الى النور

       Rencang rencang ……………….. ingkang kulo tresnani .
Maturake kalian tawakal, tawakal niku pasrah lan berserah diri dumateng allah SWT.pasrah ingdalem arti menyerahaken diri sepenuhe dumateng allah SWT. Tapi sak sampunipun usaha kanti giat lan dongo nyuwun dumateng allah kanti getu baru tawakkal lan pasrah. Tapi nek dereng usaha kanti giat lan boten dungo dumateng allah SWT kanti giat niku mboten namine tawakkal.
Firmanipun allah wonten enggene al – qur’an.
ومن يتوكل على الله فهو حسبه....................الايه

Artosipun :
    sinten tiang ingkang tawakkal pasrah berserah diri dumateng allah SWT niscaya allah bakal nyekapi keperluanipun.

     Urusan wonten meriki niku mboten urusan dongo mawon menawi urusan akhirat. Syarat ingkang sampun kulo maturaken wonten ajeng  wau engge niku berusaha kanti giat di terusakan dumateng  gusti allah kanti getu baru niku  tawakkal.
     Keranten sampun dangu mekaten ingkang saget kulo aturaken mugi – mugiyo mbeto manfaat lan kesaenan dateng kito sedoyo, kirang langkunge kulo nyuwon agengipun pangampun.   


انظر ما قال ولاتنظر من قال

ثم السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته

Tidak ada komentar:

Poskan Komentar

ok